Ari ni ada pulak rasa rajin sikit nak tulis kat blog ni, bukan apa takut bersawang,lagi le malas nak membersihkanya. tapi kan korang jangan le boring lak dengan cerita ni, ya la tak habis2 cerita makan...nak wat cam cerita tu aja yang aku ada untuk ditulis. Ala kalau korang tak nak baca pun tak pe.... DE KU KESAH... hehehe....
Korang masak apa ha tengahari ni, mesti lauk yang sedap2 kan. haa... jom le layan n tengok apa aku masak tengahari ni.Ari ni aku masak sup campur, ayam paprik,acar kobis, ulam=sambal belacan, ikan goreng[sory tiada dlm gambar]
yang ni bukan lauk tau, tapi pencuci mulut special. cuba tengok apa yang ada..
buah jambu batu, mangga n durian belanda, bukan durian musang king...
buah jambu batu, mangga n durian belanda, bukan durian musang king...
yang ni pulak sup camppur, kentang, carrot, soon, pucuk, bunga kobis, sesuai makan masa panas2 cam ni
ni pulak acar kobis+ bunga kantan, resepi mamamiraki. sedap tau bila makan rasa masam2 manis, wangi bunga kantan, bubuh bawang lebih2 sikit, rasa rangup bila mak
sedap ke acar kobis mentah + bunga kantan.Dulu brahim pernah buat konon2 kerabu mangga dicampur serai dimayang halus2.ada ke serai mentah2 disuruh aku mkn.
BalasPadamkak kay...kobis tu naklebih best...potong halus2....
BalasPadamMama Janet wooi...sedap apa kerabu mangga campur serai tu....wangi aje bau dia...i likeeeeeeee