pagi ni lepas solat subuh dalam remang2 subuh [ada ke remang2 subuh, biasa org sebut remang2 senja]..tak kesah le, aku kebelakang umah cantas 2 pelepah daun pisang tuk buat lepat pisang. rasanya cukup 2 pelepah tu, amik banyak2 kan tak habis buang membazir je walaupun pokok sendiri. dah siap lap2 daun tu aku terus lenyek pisang +gula. gaulkan ngan tepung sampai agak2 le pekatnya. kelapa parut gaul ngan garam sikit. buat lepat pisang ni kalau tak de inti kelapa aku kurang suka...
tu nampak ada yg koyak..
aku cak cantik cam mummy gee punya....aku nk gak steamer cam gee punya.
agak2 bila gee jemu dan tak nak steamer tu ye, aku booking dulu...hehehe
kita nak buat lepat labu je
BalasPadamkalau yg guna tepung beras tu nagasari kan.sedap jugak tu.Pisangnya tak dilenyek2 tapi letak kt dalam je
BalasPadamnagasari pun sedap, biasanya guna pisang tanduk kan.
BalasPadam