Ahad, 13 Februari 2011

MAJLIS MAKAN2 DI BANGI

sebenarnya aku ni mengantuk sangat, tapi atas permintaan mamamiraki suruh aku upload blog terpaksa lah aku celik2kan mata ni.ari ni aku kerumah mummy Gee ada majlis makan2 sempena kenduri doa selamat [ mummy Gee n hubby dia nk gi umrah ] dan sambutan hari jadi anak2 mummy Gee. aku sampai paling last diantara diantara adik beradik yang lain, tapi tak la lewat , sampai rumah mummy Gee orang tengah baca yasin. aku datang ngan Apis n Sasha, hubby tak pergi.
macam2 menu terhidang kat meja, tapi sayangnya aku tak sempat nak klik2 menu tu, bukan apa takut korang tengok nanti terliur lak, tak baik kan... aku sampai , mama janet lah yang sambut aku, tuan rumah sebuk. dah jumpa mama janet terus klik2 gambar la apa lagi. Pas tu baru aku masuk kerumah, jumpa lah kak Nor, kak Mah, Som n mummy gee, seronok sesekali jumpa adik beradik, kalau tak de hal2 cam ni memang susah nak jumpa melainkan raya itu pun 2 tahun sekali .
Ramai tetamu mummy Gee, penuh la rumah, selain saudara mara, ramai jiran tetangga yang datang dan orang2 surau. sebelah petang dalam kul 3 ptg majlis harijadi anak2 mummy Gee, kanak2 lah yang paling tak sabar2 tunggu potong kek.tengok anak2 gembira kita pun turut seronok.
Kul 4.30 som balik diikuti Mama janet, pas tu kak mah. kaka nor dan anak2 balik dalam kul 5.30, dan saperti biasa tamu yang lewat balik dah tentu aku n mamamiraki....mata dah ngantuk alah layan aja la gambar kat bawah ni, malas nak buat karangan panjang2..

Mummy Gee bersama anak2
orang2 surau bersama2 tetamu sedang membaca yasin n doa selamat
Mama janet ni la yang sambut aku kat sebelah tu Ayien

kak Kay bersama puan Som dari JB
haaa... gambar ni yg membuat mamamiraki suruh aku upload blog cepat

apa lah yang di gosipkan mereka berdua ni
eh.. eh...mengaminkan doa pun boleh senyum
merpati dua sejoli, honey moon kat Bali ke...
makan.. makan... jangan pandang2 nanti tersedak
kanak2 yang jadi model sume nak posing ngan dia....budak comel la katakan...
saat yang dinanti oleh anak2 kek harijadi....
kenapa Dafy nangis tu, kawan2 dah tunggu nak potong kek


amboi aliya ngan amir bukan main lagi

8 ulasan:

  1. Mama miraki perasan muka dia ala2 erma fatima sekarang.Tu yg dia suka.

    BalasPadam
  2. tahniah... kaum kerabat pertama update blog... hehehe... anyway cumil gak me n Hubby kan... hehehe

    BalasPadam
  3. maman janet : tu yang dia tak sabar2 nak suruh upload blog
    Ayien :wah kiranya cik Lah le orang pertama upload blog ceta di Bangi ye. pic ko ngan hubby tu memang comil kan sbb terlindung kaki hubby [cuba teka apa yg terlindung tu]

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  5. Memang meriah betul...tahniah

    BalasPadam
  6. WKL= apa benda yang dibuang tu Yin...
    MS= memang meriah,kita orang kalau dah kumpul adik beradik memang meriah....

    BalasPadam
  7. anggunkanyang pakai tudung biru hitam dan berjubah biru tu,,,sampai haru biru sekejap

    BalasPadam