Sabtu, 7 Mei 2011

APAM.....APAMMM

Apam bermacam apam.... ada apam, balik,apam beras, apam salju,apam gandum..... berapa banyak apam daaa.... Disebabkan ada banyak jenis apam ,so korang suka makan yang mana. kalau pilih yang paling senang buatnya apam gandum le... tapi dalam senang pun kekadang terbantat gak...
Alkesahnya malam tadi bukak blog mummy gee, dia buat apam, tetiba lak hati aku melonjak2 sangat nak buat apam gak, lama dah tak buat..kebetulan bahan2 yang diperlukan semua ada. Dengan gigihnya aku bangun pukul 5.30 pagi terus kedapur bancuh apam. dah siap bancuh aku masukan dalam 2 loyang, sebab dulu aku pernah buat masuk dalam satu loyang , bila mengembang melimpah keluar loyang.

Haa... ni la apam yang yang comel2 , jangan marah mummy
gee, aku buat dalam cawan sama cam mummy gee punya
Ni la rupa apam yang aku buat bila dah dikeluarkan dari cawan, nampak gebuzzz gak kan
Ni lah dia bila mengembang hampir melimpah dari loyang, kalau aku masuk satu
loyang dah tentu melimpah kelantai. yang ni belum dikukus lagi.

3 ulasan:

  1. hari apam sedunia ni... dengarnye orang kelang pun nak buat apam gak...Kak Kay...gula merah awak dah habis ke...warna apam pucat sikit...

    BalasPadam
  2. Kak Kay, knape apam aku tak jadi.ko tgk gambar dia kt wall amanah n hj omar.mula2 dia naik ler jugak.bila dikukus dia turun semula.apa silapnya ni.ko org buat semua jadi.aku minat apam gula merah ni.kurang yis ke bancuhan pekat sgt.

    BalasPadam
  3. Mummy gee, gula merah abis, aku guna gula perang la. tak kesah le janji jadi gebuzz
    Mama janet, ikut tak sukatan yang aku bagi, ke ko agak2 aja. tapi ye wat apam ni cam nasib gak kadang2 bantat walaupun ikut sukatan.

    BalasPadam