Askum.... lama korang tak baca cerita dari blog Kak Kay ye... macam tu le nampaknya bila penyakit M sering menyerang kebelakangan ni, ditambah pulak dengan ketiadaan cerita nak di tulis. Ari tu nak tulis cerita Sg Congkak malas lak, lagi pun korang semua dah baca dari blog mummy gee n mamamiraki kan.Ari ni ada pulak rasa rajin sikit nak tulis kat blog ni, bukan apa takut bersawang,lagi le malas nak membersihkanya. tapi kan korang jangan le boring lak dengan cerita ni, ya la tak habis2 cerita makan...nak wat cam cerita tu aja yang aku ada untuk ditulis. Ala kalau korang tak nak baca pun tak pe.... DE KU KESAH... hehehe....
Korang masak apa ha tengahari ni, mesti lauk yang sedap2 kan. haa... jom le layan n tengok apa aku masak tengahari ni.Ari ni aku masak sup campur, ayam paprik,acar kobis, ulam=sambal belacan, ikan goreng[sory tiada dlm gambar]

Ha... menu ni wajib ada, tak kira hidangan lunch atau dinner, kalau tak de cam kureng aja

yang ni bukan lauk tau, tapi pencuci mulut special. cuba tengok apa yang ada..
buah jambu batu, mangga n durian belanda, bukan durian musang king...

yang ni pulak sup camppur, kentang, carrot, soon, pucuk, bunga kobis, sesuai makan masa panas2 cam ni

ni pulak acar kobis+ bunga kantan, resepi mamamiraki. sedap tau bila makan rasa masam2 manis, wangi bunga kantan, bubuh bawang lebih2 sikit, rasa rangup bila mak

ayam masak paprik febret anak2, aku pun suka gak. aku masak paprik ni goreng dulu ayam tu, ala layu2 aja. campur bunga kobis kacang panjang, bawang besar, yang penting daun limau purut
sedap ke acar kobis mentah + bunga kantan.Dulu brahim pernah buat konon2 kerabu mangga dicampur serai dimayang halus2.ada ke serai mentah2 disuruh aku mkn.
BalasPadamkak kay...kobis tu naklebih best...potong halus2....
BalasPadamMama Janet wooi...sedap apa kerabu mangga campur serai tu....wangi aje bau dia...i likeeeeeeee