Sabtu, 15 Oktober 2011

JOM KITA MAKAN

Hai kawan2 dah makan tengahari ke?.. atau tengah sebuk memasak.... Agak2 lauk apa ye korang masak hari ni , boleh share tak?.... Mesti lauk sedap2 kan, ye la kan hari minggu semua ahli keluarga ada kat rumah....
Aku pun nak share lauk2 simple je yang aku masak tengahari ni, ala lauk2 kampung......Jom la layan gambar2 kat bawah ni , nak join lunch pun boleh..hehehe...

Yang ni ikan sambal, ikan kucing je....

Haaa... kangkung goreng belacan yang pedasnya setengah maut,
cam tak bagi orang makan je kan, masak pedas2....

Ikan kembung bakar ngan pencicahnya....asam kicap

Yang ni wajib ada untuk setiap menu, ulam2 tak kira la
ulam apa2 pun janji ada ulam...

Ni je yang agak special untuk lunch hari ni, ketam masak lemak cili api.
aku tak de la suka sangat ketam ni tapi anak2 suka kena la masak...

3 ulasan:

  1. apsal kuah lemak cili api tu kurang kuningakler dia dan nampak cair...hehehehe...nak kurangkan lemak n kolesterol ker...bagus....bagus...bagus....

    BalasPadam
  2. aku pun kalau masak suka pedas2.ni hubby komen masak biji ranti dah 2x tak pedas.tak kena dia cakap

    BalasPadam
  3. mmamamiraki=nak kuning cam ne lagi, aku tak suka kunyit banyak2 bau...
    mamajanet= aku pun memang suka pedas kalau goreng kangkung atau biji ranti, kalau tak pedas tak sedap, gowar gawer..[betul ke perkataan tu]

    BalasPadam