Isnin, 28 November 2011

PERCUTIAN TAK DIRANCANG...PEE DEE

lamanya aku tak update blog , kebelakangan ni memang kemalasan tahap maksima, nak kata sebuk tak jugak cam biasa je..tapi tu la kalau penyakit 'M' dah menyerang ni le jadinya...
Disebabkan lama tak wat n3 baru sampai ada yang rindu dan ternanti2 n3 terbaru aku.....Ha hari ni ada kelapangan dan kerajinan sikit aku wat le n3...
Sekarang ni musim cuti sekolah, agak sebuk nagan xtvt menghadiri jemputan kenduri kendara. Macam2 kenduri le, kenduri kawin, sunat, katam quran, potong jambul, pendekata semua kenduri dia orang nak buat masa cuti sekolah... tak cuti sekolah tak boleh ke ye, bukannya sume yang buat kenduri tu cikgu cikgi pun...Bukan apa kadang2 masa cuti sekolah ni lah dia orang nak bawak family bercuti... ala2 cuti2 malaysia. Jadi bila dah ada jemputan tu agaknya serba salah lak dia orang kalau tak pergi. Bila banyak jemputan ada gak orang yang suka sebab dia orang kata boleh gantung periuk....hehehe..
Alkesahnya hari sabtu yang lepas ni tanpa dirancang aku pun mendapat undangan dari mamamiraki untuk bercuti kat PD, dia call pun dah petang. Aku pun tanya hubby dia kata ok ,apa lagi kemas baju le, seronok nak jenjalan... Kami bertolak kul 6ptg sampai sana dalam kul 8mlm.
Sebenarnya percutian ni biras mamamiraki plan untuk family day nursery dia, tapi disebabkan tak de respon dari parent bebudak nursery tu jadi la percutian keluarga. semua ada 5 keluarga. Dia orang sewa 1 banglo 2 tingkat siap kolam renang dan yang satu lagi rumah setingkat....
Korang dah baca kan blog mamamiraki , so malas le nak wat karangan panjang2 , tengok gambar je la...

Kat rumah ni la family aku n mamamiraki bermalam. ada 3 bilik, yang sebilik tu
ika n sasha....selesa la tidur..

lanscape depan rumah..simple je, tapi sejuk mata memandang

Jalan nak masuk ke banglo,suasana kampung, tenang je....




Bangun pagi aku n mamamiraki terus kebanglo yang dia orang duduk, sebab kat sana semua xtvt dijalankan. xtvt masak memasak untuk sarapan pagi la. Biras mamamiraki ni memang jenis yang suka masak2 la, aku n mamamiraki datang makan je. dia orang buat nasi lemak, sambal udang, ayam masak merah, nasi goreng, kuih muih, macam2 la, kalah sarapan kat hotel 5star.Tengok la antara menu sarapan yang sempat aku klik2...jangan korang tengok terliur dah le...


tersangat la sedapnya kek batik ni, tak sempat nak mintak resepi dari biras mamamiraki

Dua jenis kuih ni pun sedap karipap n lepat pisang..yang ni beli...

pencuci mulut... rasanya ada yang tak gosok gigi pagi tu, so cuci je la
ngan buah betik yang manis gilers ni..

Nasi goreng kampung..tengok rupa pun tau sedapkan...



Lepas sarapan pagi apa lagi jom le terjun kolam. bebudak dari celik mata dah berendam kat kolam...ish3 dia orang ni tak jemu2 kalau dapat mandi kolam, tak kira malam ke siang kalau boleh nak tidur dalam kolam kot. Tapi kan korang sume perasan tak bebudak ni kalau kat rumah disuruh mandi punya la liat.... kalau cam ni kena sediakan kolam gak biar dia orang tak payah disuruh2 mandi.



Agak2 korang melimpah ke air kolam ni masa kita orang terjun....

Hubby tak mandi kolam, kolam2 ni dia kureng, so dia menjamu sarapan pagi la

Sasha n Ika, muka bangun tidur, tengah fikir nak mandi dulu ke sarapan agaknya

nak terjun, terjun aja la mamamiraki, jangan malu2, nanti kita orang
tolong ceduk air tu bagi kurang biar tak melimpah..hehehe

Yang ni makcik penjaga kolam..stand by takut mamamiraki lemas so dia
boleh terjun sama...

cantik landscape banglo ni, banyak pokok2 ada gazebo, selesa la..

bayangkan kalau kita ada rumah cam ni....siap swiming pool..



Dah puas mandi kolam kita orang semua pergi kepantai pulak, dah namanya gi PD tak kan tak pijak pantai kan. banglo tu agak jauh sikit dari pantai, kita orang gi naik keta la, kat pantai blue lagoon, ramai orang weiii... biasanya kat blue lagoon tu tak ramai orang. sampai pantai ada yang terjun laut[bebudak la] yang lainnya sekadar lepak2 kat tepi pantai. angin sepoi2 bahasa...

orang ramai yang mandi manda dipantai, tak kurang yang sekadar lepak2 je

wajah 3 mak dara.....

sasha n kak eda , walaupun baru kenal tapi dah mesra...

Aksi2 ditepi pantai....

sebuk la si ika ni ngan camera dia tu....

33 ulasan:

  1. cantik banglo dia dari luar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam boleh x saya dapatkan no tell owner banglo ne

      Padam
  2. kak

    Banglo tu open for rental ke ? boleh share contact heheh ?

    BalasPadam
  3. assalammualaikum. tumpang tanye, banglo ni awak pnye ke atau pon sewa? boleh x famili saye nak sewa banglo nih..

    BalasPadam
  4. nak contact number... 0126441252 ... cahaya_dylla@yahoo.com

    BalasPadam
  5. salam...boleh tau berapa sewa 1 malam utk banglow ada swimming pool tu? tq

    BalasPadam
  6. As salam,
    Saya ingin tahu adakah banglo tuan untuk disewa?
    Email saya hanida89@gmail.com.
    Trm ksh.

    BalasPadam
  7. salam.. sy pon bminat dgn banglo ni.. bole sewa ke?

    BalasPadam
  8. Salam, bole saya dapatkan contact banglo ni? Email saya afza78@gmail.com.

    Terima kasih.

    BalasPadam
  9. Boleh saya tau nama banglo ni? Mcm best je. Email saya kat arina.yusof@gmail.com. tq

    BalasPadam
  10. Boleh dptkn contact no pemilik banglo. Tq

    BalasPadam
  11. Assalam kak kay boleh x saya nak dapatkan no telefon utk book rumah banglow nih akak email kan ke saya dilah@sirim.my

    BalasPadam
  12. Di mana banglo spt dlm gambar n bape sewa 1mlm??

    BalasPadam
  13. Boleh dapat tak contact owner banglo nie,,,,email saya sazlin@mediaprima.com.my

    Tq Kay kay

    BalasPadam
  14. salam sis...boleh tak bg contact no owner ni @ 013-9224498...tq

    BalasPadam
  15. bole dptkn no contact banglo ni x???

    BalasPadam
  16. Salam sis bagi contact no banglo ni

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum...
    saya faizal....
    blh saya tahu berapa sewa semalam rumah tu....
    dan blh bagikan no hp tuan rmh tu utk nak sewa....
    email saya faizalyunus69@gmail.com

    BalasPadam
  18. Boleh dptkn phone owner..019-2739007.?rumh tu boleh sewa as homestay tak...

    BalasPadam
  19. Assalam kak kay boleh x saya nak dapatkan no telefon utk book rumah banglow nih akak email kan ke saya zulbinahmad@yahoo.com

    BalasPadam
  20. assalam,bole bagi no.telefon owner banglo ni..ni no saya 0162353916

    BalasPadam
  21. Salam sis...bole share contact no owner ni x?. Bole email sy di hasmaharis@gmail.com. atau 0166329800. Tqvm sis.

    BalasPadam
  22. Salam sis...bole share contact no. owner x?. Bole email sy di mstnt1020@gmail.com / tel 0127382832

    BalasPadam
  23. Salam sis...bole share contact no. owner x?. Bole email sy di mstnt1020@gmail.com / tel 0127382832

    BalasPadam
  24. Salam sis...
    Story y menarik..banglo pun cantik..
    Hehe..terpikat plak nk p sane...
    Mesejkn saya no owner banglo ..
    Igt nk bercuti d PD bulan depan...
    Ni no saya 011 15082267..mesej saya scpt mgkin ye sis..tq

    BalasPadam
  25. Salam sis...
    Story y menarik..banglo pun cantik..
    Hehe..terpikat plak nk p sane...
    Mesejkn saya no owner banglo ..
    Igt nk bercuti d PD bulan depan...
    Ni no saya 011 15082267..mesej saya scpt mgkin ye sis..tq

    BalasPadam
  26. Assalam, Kak Kay..sy merancang percutian keluarga tahun ini..nampak menarik Blog Percutian itu sesuai dgn keluarga besar kami..boleh beri no owner homestay tu..No sy 019-2385951 wan

    BalasPadam
  27. Assalam kak k, sy merancang percutian family sy ble dptkan contact no homestay nie, nie no sy 0182294437 acu

    BalasPadam
  28. Sis..boleh bg no contact owner. Tq
    010 2254975

    BalasPadam
  29. rasanya ni di Uncle Dan's Villa

    BalasPadam
  30. berapa sewa semalam no tell oner

    BalasPadam